Doorgaan naar hoofdcontent

Opfrisser

Even 'digitale stofdoek' over mijn blog gehaald. Omdat ik vandaag toch lekker bezig ben om al mijn patronen in te typen en de mooiste foto's uit te zoeken, heb ik ook even een nieuwe banner gemaakt voor mijn blog. En een nieuw kleurtje gekozen. Zo... dat voelt goed. Lekker fris.

De achtergrond sluit al vast aan bij mijn aankomende project voor dit blog. Omdat ik mee heb gedaan aan de wedstrijd op freubelweb, heb ik diverse vogeltjes gehaakt.
Dus vanaf 15 september op dit blog... Amifan makes birds...
Benieuwd? Blijven lezen en volgen dus! Net als die 89 volgers die ik nu al heb! Wouw. Dit motiveert mij wel om door te gaan hoor. Leuk. Blijf vooral ook reageren op mijn berichten. Want dan blijf ik bloggen!

En heb je toevallig deze zomer nog wasknijpersbeestjes gehaakt? Stuur de foto's dan in! Ik maak er een mooie collage van en in oktober elke dag (!) een nieuw beestje / patroon voor een wasknijper!
Fijn weekend. Amifan

Reacties

 1. Dat ziet er ineens anders uit !
  Wel heel mooi, mooi gestoft amifan :D

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dank je wel! Nieuwe energie... nieuwe looks.

   Verwijderen
 2. Zo ziet jouw blog er weer heel anders uit. Leuk dat het bij de birds projecten aansluit. Ik ben nieuwsgierig wat jij allemaal hebt ontworpen en hebt gemaakt.

  Groetjes, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wow! Mooi hoor! Mag ik vragen hoe je die banner hebt gemaakt? Heb je daar een programma of app voor?....

  Groetjes sietske

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. hoi sietske. In word heb ik de foto s gezet van mijn creaties. Die allemaal voorzien van een lijstje(opmaak afbeelding). En daarna een printscreen gemaakt en deze in paint geplakt. Afgesneden in juiste formaat en in jpg opgeslagen. Het is wel een werk. Maar ben erg tevreden. Trouwens misschuen is er ook wel een app. Maar dat wist ik dan niet. groet

   Verwijderen
  2. Dat klinkt nog niet eens zo moeilijk... Moet ik ook maar eens uitproberen, maar dan moet ik eerst nog betere vriendjes worden mat mijn imac, die sinds kort mijn windowscomputer heeft vervangen... Hihi!
   En het is zeker een mooi resultaat geworden!

   Verwijderen
 4. Dat ziet er mooi uit!
  Helaas niet toegekomen aan een volgend wasknijperdiertje (heb een olifant gemaakt). De hele zomer veel gewerkt en pas vlg week vakantie en eindelijk meer tijd.
  JennekedL

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi, maar ik had toch een foto van die olifant? Ik ben bezig met je giraffe... dat was een wens van je toch? Die heb ik bijna af.... nog een paar weken, dan is het oktober en gaat er (echt waar) elke dag één patroon online!

   Verwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013.

Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website:
http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/

We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur.

R1: 6v in magic cirkel (oranje)
R2: *2v in v* 6x (12) (oranje)
R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje)
R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje)
R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje)
R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje)
R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje)
R8-14: 42v (oranje)
R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje)
R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje)
R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje)
Deels opvullen. Hier begint de slurf
Als je een veiligheidsoogje wilt …

Little pony

Zoals beloofd.... vandaag weer een nieuw patroon. Niet door mij bedacht dit keer. Ik ben erg druk met mijn eigen nieuwe patronen te controleren en invoeren op mijn blog. Dus eerst nog één uit mijn 'oude' doos... (ik had deze al voor de zomer af namelijk.) Volgende week komt er een lief patroontje van mijn eigen hand.

Al heel lang stond de Little Pony op mijn verlanglijstje.  En toen kwam ik op http://knitoneawesome.blogspot.co.uk een prachtig patroon tegen. Op facebook staat er al een Nederlandstalig patroon, met haar toestemming. Dit is de grote pony. Ik heb de kleine pony gekozen. Ik heb contact gezocht met de blogger en heb toestemming om haar prachtige patroon in het Nederlands online te zetten.

Ik heb een witte pony gehaakt, en de manen en staart gemaakt van wol. Dit heb ik gedaan met een breiring (soort van punniken). Maar je kan het ook haken of draden vastzetten zoals op de Engelse site. Daar maken ze de ogen met vilt.  Ik heb gekozen voor het borduren van de ogen, me…

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr
Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!

Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden
En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan