Doorgaan naar hoofdcontent

Kikker stuiterbal

Dit keer een klein patroon, maar waar de kids veel plezier aan zullen beleven. Ik heb een stuiterbal omgetoverd tot een kikker. Dat maakt het stuiteren veel leuker. Hij springt alle kanten op!

Hoe maak je deze grappige kikker?
Koop een stuiterbal. Ik heb ze bij de Hema gehaald. Maar misschien heb je er nog één in de lade liggen.
Ik heb het patroon opgeschreven, passend voor deze bal. Maar zorg dat je er zo strak mogelijk omheen haakt. Dus haak pas je patroon aan door er een rij bij of laat er één weg zodat het strak erom heen zit.


 pdf hier te downloaden.

Veel plezier!

Reacties

 1. Wat een leuk idee. Dit lijkt me ook iets voor creatieve moeders om te makan als traktatie bij verjaardagen. Dank je voor het delen van het patroon.

  Fijne dag, Margaret

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoezo voor de kids......? Denk dat volwassenen ook graag dit leuke balletje willen laten stuiteren!
  Ik heb het gedownload.
  Dank je voor het patroon.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi hoi,
  Wat een leuk en grappg idee !
  Ben net al snel naar de hema geweest ! Geen stuiterbal te vinden, dus gevraagd ..... en ja in het magazijn stond een doosje, maar met 2 verschillende maten. Een grote met glitters erin, en kleinere met een vlinder erin. Welke heb jij gebruikt als ik vragen mag ? Wat is de doorsnede of omtrek van die stuiterbal van jou ?
  Groetjes en fijn weekeinde !
  Caroline :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hoi caroline, ik heb ballen van vorig jaar gebruikt. deze waren roze, geel en wit zonder glitters of beestjes. Maar de bal is 4 cm doorsnede. Is je bal iets groter, laat het dan even weten, en kom je er niet uit, laat het dan even weten.
  groet en mail je mij een foto? Dan plaats ik hem op mijn blog erbij! en in Raverly!
  groet AmiFan

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuk die! Heb hem ook gemaakt. De kinderen zijn er ook helemaal blij mee. http://haakblog.wordpress.com/2014/04/08/springkikker/

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013.

Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website:
http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/

We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur.

R1: 6v in magic cirkel (oranje)
R2: *2v in v* 6x (12) (oranje)
R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje)
R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje)
R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje)
R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje)
R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje)
R8-14: 42v (oranje)
R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje)
R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje)
R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje)
Deels opvullen. Hier begint de slurf
Als je een veiligheidsoogje wilt …

Little pony

Zoals beloofd.... vandaag weer een nieuw patroon. Niet door mij bedacht dit keer. Ik ben erg druk met mijn eigen nieuwe patronen te controleren en invoeren op mijn blog. Dus eerst nog één uit mijn 'oude' doos... (ik had deze al voor de zomer af namelijk.) Volgende week komt er een lief patroontje van mijn eigen hand.

Al heel lang stond de Little Pony op mijn verlanglijstje.  En toen kwam ik op http://knitoneawesome.blogspot.co.uk een prachtig patroon tegen. Op facebook staat er al een Nederlandstalig patroon, met haar toestemming. Dit is de grote pony. Ik heb de kleine pony gekozen. Ik heb contact gezocht met de blogger en heb toestemming om haar prachtige patroon in het Nederlands online te zetten.

Ik heb een witte pony gehaakt, en de manen en staart gemaakt van wol. Dit heb ik gedaan met een breiring (soort van punniken). Maar je kan het ook haken of draden vastzetten zoals op de Engelse site. Daar maken ze de ogen met vilt.  Ik heb gekozen voor het borduren van de ogen, me…

Blue monkey patroon

Wat is dit nu? Een monster? Je zou het bijna denken... Nicole ging met mijn patroon aan de haak.... en testte Blue monkey op geheel eigen wijze. Resultaat... en monsteraapje. Nog een duistere foto erbij... en brrrrrr
Maar er zijn nog veel meer prachtige aapjes gehaakt.  Sommige met lange haren. En sommigen hebben een gladde huid of zelfs een truitje gekregen. De tip van Margaret om de steek die ik gebruikte voor het neusje op het gehele aapje toe te passen vind in erg geslaagd.  Eliza, Margaret, Nicole, Rita, Dominique en Marielle bedankt voor het testen!

Ik ben super blij en verrast met het resultaat. Dat dit uit mijn patroon te halen is! Geweldig! Blue Monkey is er ondersteboven van! Wil je ook je eigen variant maken? Dat kan, het patroon van het aapje is nu te downloaden
En denk je nog even aan de GIVE AWAY? Nog 1 week te gaan