donderdag 7 mei 2015

Panda all-in- one CAL


Ik heb even zin in een iets anders.... naast de test die er nu loopt voor Suusje het konijn ga ik hier op mijn blog iets anders proberen.

Ik ben op dit moment bezig met een schattige panda haken.  Het wordt een andere panda dan op dit bewegende plaatje.... Het wordt een echte amigurumi..... Dus je moet wel houden van een beetje gefreubel. De panda is namelijk maar 12 cm van neus tot staart.


Het testen kost altijd even tijd. Dan moet ik eerst het patroon uitschrijven en dan nog mensen vinden die het willen haken. Dus daarom nu een keer testen en publiceren in één handeling
Hoe? Ik maak er een soort CAL van. Via dit blog en via Raverly kan je deelnemen. Vanaf  maandag 11 mei volgt er elke week een stukje van het patroon. Het is gewoon te downloaden in pdf en als je Raverly hebt krijg je een melding van een update van het patroon.

En ik laat hier de tips  en trucs zien op mijn blog. Vragen stellen kan hieronder of op Raverly. En wil je een foto laten zien, mail mij deze dan of post hem op Raverly in je projectpagina.
Over 3 weken is het patroon klaar en getest.

Meedoen? Leuk! Wat heb je nodig?

 • Kleuren garen voor je panda beer. Meestal zwart en wit, maar ach ja... je bent zelf ontwerper. Dus een roze/witte of blauw/witte panda moet ook kunnen!. (halve bolletjes zijn ruim voldoende. Dus leuk voor je restjes.)
 • Ik haak met haaknaald 2,0 mm. Maar als je iets dikker katoen gebruikt moet je je naald aanpassen. Je knuffel wordt dan ook iets groter.
 • 6 mm veiligheidsoogjes.
 • Borduurnaald voor het borduren van neusje.
 • En verder fibervulling voor de binnenkant.


Let op! Moet je een geoefende haakster zijn?
Nee, dat hoeft niet... er zitten alleen wel kleurwisselingen in het patroon. Ik probeer zoveel mogelijk met foto's duidelijk te maken of goed uit te schrijven, maar soms blijkt dit voor sommigen haaksters toch lastig. Op mijn blog staat onder tutorials een voorbeeld van kleurwisselingen.

ALL-in- one? Wat is dat?
Vind je het in elkaar zetten de vervelendste klus ondanks dat je dan resultaat ziet?
Dit is een all-in-one patroon! Het enige wat er wordt geborduurd is de neus. De rest is allemaal gehaakt! Dus geen losse pootjes en oren. Alles haak je in elkaar... en je ziet er niets van.

Wil je dit ook een keer proberen? Doe dan nu mee!
Op 11 mei komt deel 1; het hoofdje met oren en nek. 
Op 18 mei komt deel 2: het lijfje en staart. Op 25 mei komt deel 3: de poten.

Ik ben benieuwd wie er mee gaat doen! Laat het hieronder weten. En wil je het ook posten op Raverly? dat kan. Ik heb een eigen groep waar je je ook kunt aanmelden.


4 opmerkingen:

 1. Wat leuk zeg! Alleen komende weken ontbreekt me echt de tijd. Dus ik doe niet mee (helaas....), maar ik vind het idee heel leuk!

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Over 3 weken is het patroon online... Dan kan je hem ook haken als je tijd hebt. Ik heb ondertussen 4 deelnemers. Leuk om te horen dat je het idee leuk vind

   Verwijderen
 2. Ik hou van all-in-one! Ik doe mee! Groetjes Hiltje

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hoi Hiltje, ik zie je berichtje al op Raverly.... het patroon deel 1 komt er aan!

   Verwijderen

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan