Doorgaan naar hoofdcontent

Magic cirkel / magic loop

Vaak is het lastig om de eerste cirkel te maken van een amigurumi. Door ervaring en veel oefenen ben ik helemaal weg van de magic cirkel. In het begin maakte ik gewoon vier lossen in een cirkel en daarbinnen de hoeveelheid vasten die nodig waren. Maar vaak hield ik kleine gaatjes ove. In Japan gebruiken ze een magic cirkel.  Dit is een lus, waarom je heen haakt, waardoor het midden van de cirkel volledig sluit. Hieronder leg ik deze techniek uit. Op zich niet moeilijk. Het lastige is het einde. Door hem goed te sluiten.

Hier volgt een beschrijving:
1. Maak drie lussen rondom je wijsvinger
2. Steek de haaldnaald onder de drie draden door.
3. pak de laatste draad op met de naald en haal deze onder de drie draden door (4)
5. sla de lange draad om de naald.6. trek de draad door de lus (soort van vaste maken) waardoor het geheel aan elkaar vast zit.
7. Haal het geheel van je vinger.
8. Nu kan je de hoeveelheid vaste maken voor de binnenring. Vaak zijn dit 6 vasten. Haal de lange draad door de ring.
9. Je hebt nu 2 lussen op de naald, maak een vaste, door lange draad er nogmaals door te halen. (10)
11. één vaste gemaakt
12. maak er zoveel er nodig zijn (hier 5 gemaakt)
13. Sluit de ring door om en om aan de dubbele draden te trekken. Eén van de drade schuift naar de korte draad. De andere sluit te de ring. Door om en om aan te trekken, sluit de ring naadloos.
14. maak nog een halve vaste in de laatste vaste van de ring en je eerste ronde is klaar.


Succes met het maken van mooie amigurumi!!!


Reacties

  1. Dank je wel voor je heldere uitleg! Groetjes Christien

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

Populaire posts van deze blog

Hollands Olifantje

Alweer een prachtig patroon weten te scoren. Dit keer uit de Oekraïne. Jasmine heeft een prachtige olifant gemaakt. Zij maakte deze in het roze. Ik heb een Hollandse variant van gemaakt. De laatste update van dit patroon is gedaan op: 5 oktober 2013.

Wil je meer zien van Jasmine. Want ze heeft nog meer mooie patronen... ga naar haar website:
http://jasmine.in.ua/opisaniya/slonyasha/

We beginnen met hoofd en slurf. Dat is één deel. Indien je net als ik een rood wit blauw variant wilt maken, let dan op de kleuren die er achter staan. Anders is het één geheel, in één kleur.

R1: 6v in magic cirkel (oranje)
R2: *2v in v* 6x (12) (oranje)
R3: *2v in v, v* 6x (18) (oranje)
R4: *2v in v, 2v* 6x (24) (oranje)
R5: *2v in v, 3v* 6x (30) (oranje)
R6: *2v in v, 4v* 6x (36) (oranje)
R7: *2v in v, 5v* 6x (42) (oranje)
R8-14: 42v (oranje)
R15: *min, 5v* 6x (36) (oranje)
R16: *min, 4v* 6x (30) (oranje)
R17: *min, 3v* 6x (24) (oranje)
Deels opvullen. Hier begint de slurf
Als je een veiligheidsoogje wilt …

Little pony

Zoals beloofd.... vandaag weer een nieuw patroon. Niet door mij bedacht dit keer. Ik ben erg druk met mijn eigen nieuwe patronen te controleren en invoeren op mijn blog. Dus eerst nog één uit mijn 'oude' doos... (ik had deze al voor de zomer af namelijk.) Volgende week komt er een lief patroontje van mijn eigen hand.

Al heel lang stond de Little Pony op mijn verlanglijstje.  En toen kwam ik op http://knitoneawesome.blogspot.co.uk een prachtig patroon tegen. Op facebook staat er al een Nederlandstalig patroon, met haar toestemming. Dit is de grote pony. Ik heb de kleine pony gekozen. Ik heb contact gezocht met de blogger en heb toestemming om haar prachtige patroon in het Nederlands online te zetten.

Ik heb een witte pony gehaakt, en de manen en staart gemaakt van wol. Dit heb ik gedaan met een breiring (soort van punniken). Maar je kan het ook haken of draden vastzetten zoals op de Engelse site. Daar maken ze de ogen met vilt.  Ik heb gekozen voor het borduren van de ogen, me…

Patroon Konijn Suusje

En ja.... de laatste voor de zomervakantie... Suusje het konijn is ook klaar. Met dank aan Mariëlle en Saskia die deze schat hebben getest. En hun resultaat mag er ook zijn!
Mariëlle heeft er zelfs een jurkje bij ontworpen die ik in het patroon heb toegevoegd. Leuk om te zien hoe anders Suusje wordt als het met gewoon glad katoen wordt gehaakt. Net zo schattig!
Dames, dank voor het testen. en wil jij nu ook aan de slag? Dat kan.....  hier is het patroon.