Onzichtbaar minderen & kleuren afwisselen

Hoe kan je nu op een mooie manier vasten samen haken, oftewel, minderen? Ik ben hier lang mee aan het worstelen geweest en heb de mooiste manier gevonden.

Drie wil ik hieronder toelichten:
1. Sla één steek over. Prima mogelijkheid in rechte lapjes. Maar bij Amigurumi geeft dit toch een minder resultaat - vind ik.

2. Haak 2 vasten samen door de haak in de eerste steek van de volgende toer te steken, maak en omslag en haal deze door de eerste lus (2 lusjes op de naald). Steek de naald in de volgende steek van de vorige toer, maak een omslag en haal deze door het eerste lusje op de haaknaald. Maak weer omslag en haal deze door de 2e lus (3 lussen op de naald. Om het af te ronden maak je een omslag met de draad het haalt deze door alle drie de lussen (zie resultaat.)

3. Is variant zoals beschreven in kopje 2. Maar waarbij je de eerste steek in de voorste lus van de vaste haalt en de tweede steek in de hele vaste. Dat vind ik soms wel mooier. Omdat het een voller en dichter resultaat geeft.

Wil je liever een filmpje kijken? Dat kan ook! Klik hier.Hoe kan je mooi een kleur overgang krijgen?

Haak een steek op met blauw (of je eerst kleur) pak daarna de tweede kleur op en haal deze erdoor.

Je hebt zo een volledige rode steek gemaakt. Als je dit niet zo doet, krijg je een blauwe onderkant met rode lus er bovenop. Zo voorkom je al die verspringende streepjes op een haakwerk en krijg je een mooiere overgang >>> zie staart ringstaartmaki >>>

Op de volgende site kan je zelfs zien hoe je het zonder overgang kunt krijgen. Echt mooi!

http://needlenoodles.com/home/?q=node/139

Een andere manier is die Herriet van Stip en haak gebruikt. Ook zij heeft een link naar een filmpje geplaatst.
Deze manier is misschien nog mooier.


 


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wat leuk dat je je reactie hier achter laat! Alvast bedankt. Vragen stellen graag via het contactformulier. Hartelijke groet AmiFan

gratis patroon Ursus de Beer